Zorgbakkerij Almere

Stichting Zorgbakkerij Almere is het initiatief van de eigenaar van Banketbakkerij Schep in Almere Stad. Banketbakkerij Schep is al meer dan tien jaar te vinden in het winkelcentrum Stadshart, Traverse 1, 1315 TJ Almere.

Mettin, de eigenaar van Banketbakkerij Schep, heeft zelf een zoon met autisme en een verstandelijke beperking. Als geen ander weet hij hoe belangrijk het is dat er aansluitend aan de schoolperiode een veilige plek is in een leuke dagbesteding waar je ook nog wat leert.

Het bestuur zocht medio 2018 contact met mij om de dagbesteding goed op te gaan zetten. In aanvang deed ik vooral advieswerk. Sinds december 2018 begeleid ik met veel plezier enkele dagen per week de deelnemers in de dagbesteding in hun rol als assistent bakker.

Respect, ontwikkelen, zinvol bezig zijn en autonomie zijn de steekwoorden die passen binnen de visie. De deelnemers dragen op hun eigen manier bij aan de maatschappij doordat zij hoogwaardige producten maken die verkocht worden bij Banketbakkerij Schep.

www.zorgbakkerijalmere.nl