Wat doe ik?

Ik ben graag in de buitenlucht en doe mijn werk bij voorkeur op fietsafstand. Dat betekent dat de meeste van mijn opdrachtgevers en cliënten in Almere te vinden zijn. Ik bied levensloopbegeleiding aan enkele cliënten met autisme die zelfstandig wonen. Geef advies, deskundigheidsbevordering en scholing aan teams die werken met mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Daarnaast werk ik voor kleinschalige zorgorganisaties. Ik hou ervan om startende zorgondernemers op weg te helpen met mijn kennis en ervaring in de zorg en specifiek op het gebied van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza).

Benader me gerust voor een project of met een adviesvraag.

Mijn huidige opdrachtgevers zijn:

 • Focus4Care
  In drie woningen in Almere biedt Focus4Care begeleiding bij wonen aan ongeveer twintig jongeren met autisme. In mijn rol als zorgcoördinator ondersteun ik de begeleiders vanuit mijn expertise op het gebied van autisme bij jong volwassenen. Ik geef hen tips en we dragen met elkaar zorg voor een professionele bedding waarin de bewoners zich veilig kunnen voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Ik verzorg scholing voor het team en werk samen met de directie op het gebied van kwaliteitsmanagement.
 • HalmZorg
  Voor de cliënten van HalmZorg die onder Beschermd wonen van de gemeente Almere vallen werk ik als cliëntondersteuner. Ik verzorg met hen de aanvraag voor de (her)indicatie en ondersteun desgewenst de mantelzorger bij de PGB aanvraag. Om dit zorgvuldig te kunnen doen ben ik regelmatig in de woningen, ik eet er mee, volg de ontwikkeling van de bewoners en bespreek hun proces samen met hen en hun begeleiders.
 • Heppie Kookcafe
  Samen met de directie leggen we een goede basis waarmee de dagbesteding voldoet aan de kwaliteitseisen in de Wtza. Naast de inrichting van het kwaliteitsmanagementsysteem en het schrijven van protocollen zijn we nu bezig met de opzet van de zorgplannen. Deze schrijf ik in afstemming met de cliënten en hun ouders.
 • Stichting Paladijn
  Dit is een ouderinitiatief waar ik vanaf het ‘eerste uur’ bij betrokken ben. In Paladijn wonen 26 mensen met een verstandelijke beperking. De meeste bewoners ken ik al vanaf hun tienertijd toen zij nog thuis bij hun ouders woonden. Hoe mooi is het dat ik door de jaren heen hun ontwikkeling heb kunnen volgen. Voor het bestuur van Paladijn geef ik advies op vraag.
 • Weet hoe je leeft
  In de afgelopen jaren heb ik deze dagbesteding zien groeien naar een fantastische werkplek met bevlogen begeleiders. De vraag van de directie of ik hun vertrouwenspersoon wilde zijn vond ik dan ook een hele eer. Deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers van deelnemers aan de dagbesteding van Weet Hoe Je Leeft kunnen contact met mij opnemen als zij vertrouwelijk zaken willen bespreken. Dit werk doe ik als vrijwilliger.
 • Individuele cliënten met autisme en/of een verstandelijke beperking. Dit is maatwerk en levensloop begeleiding aan enkele jongvolwassen die ik al vanaf hun kinder- of tienerjaren ken. Dit werk kan variëren van een afspraak op verzoek van de cliënt (of ouders) wanneer nodig, tot vaste wekelijkse afspraken waarbij ik ondersteun in hun eigen woning waar zij zo zelfstandig mogelijk hun eigen leven vormgeven.